DEV

Oralaivių pilotavimas

Viktorija
Sveiki, esu 12oke, kaip suprantate reikia apsisprest. siaip siuo metu esu susidomejusi orlaiviu pilotavimu, man atrodo idomi ir pagal mano dalykus atitinkanti profesija. noreciau pasidalinti mintimis, gal kas taip pat svajojate? gal jau mokotes? gal pazistat besimokanciu? beja mane ypac domintu kur galima pritaikyti sia spec(darbo perspektyvos:) dekui;)
Viktorija
na negi niekas nesidomit sia specialybe?
Administratorius
kai baigi studijas ir išsilaikai tarptautinę orlaivio pilotavimo licenciją, gali .. pilotuoti lėktuvą. Galima rinktis privatų sektrių arba , pvz., krašto apsaugą. Vienas mano bičiulis, vis neišsilaikantis tos tarptautinės licencijos, yra pasakęs: lietuvoj nėra aviacijos. Nežinau, kiek jis teisus...
Viktorija
as taip pat gidejau tai...na galima megint uzsienyje, bet kad ten nelb vertina lt diplomus, esu skaiciusi jog galima ir turizmo sferoje darbuotis... taip noriu kanors su fizika su technika studijuot, bet kad nebutu nuobodu, orlaiviu pilotavimas butent tai, zinoma dar klausimas ar istociau
omanas
Patariu mergoms nestoti i orlaiviu pilotavima...mano daug draugu studijuoja sia specialybe ir pasakoja kad jos visiskai beviltiskos per praktika , be to daznai buna kad stoja i pilotavima nieko apie ji nenutuokdamos , nes cia joms ''romantika'' ar uniforma grazi...per tokias kasmet neistoja tikrai to norintys ir nuo mazens svajojantys tapti pilotu, bent kiek apie tai nutuokiantys zmones.abejoju ar jus esat bent karta skride lektuvu , o juo labiau ji pilotave...jei ne siulau paieskot kitos specialybes.as nuo 10 metu sukiojuosi areodrome,o pirma skridi atlikau gal penkeriu...jau ketvirti metai skraidau sklandytuvais,jei zinote kas tai yra,siuo metu laikausi licencija jiems ir zadu i pilotavima stot del to man kyla pyktis del tokiu,kurie stoja nezinodami kur ir nieko apie tai nenutuokiantys....aciu
omanas
nepykit uz klaidas,skubu...
Viktorija
na suprantu tave omanai:) tikrai tau pasiseke, kad turi tokias salygas...kad mane kas taip i lektuva priimtu gal ir suznociau, ka tai reiskia, siaip nenuvertinu saves nes uz broli apie technika geriau ismanau:P taip znok tikrai jei stosiu tj nelb gerai znosiu kur nes dar neskridau lektuvu, bet tikrai iki sojant pameginsiu (su klasiokais planuojam sokt su parasiutais) stociau ne del uniformos ar romantikos, bet todel kad su fizika nera idomiu spec, o cia gana nenuobodus darbas butu, zinok visi iesko savo laimes, as taip pat... dekui uz patarima:) gal dar ka papasakotum apie lektuvus, kas padetu apsisprest galbut tavo naudai?:)
Henris
As labai rimtai planuoju istoti i aviacijos instituta,dabar esu dar kol kas 10-okas , todel turiu laiko pasimokyti reikalingus dalykus stojant.O jie yra:matematika,lietuviu,fizika,uzsienio kalba.
Viktorija
na aš ir taip moku:DDDDD na šiaip net nžn ką daryt čia gyvenimas ir lb svarbu geras pasirinkimas
Viktorija
taigi jei ką domina ši specialybė galite rašyti, forumas nemiręs;) o aš štai jau pirmąją sesiją baigiau, būtent šioje profesijoje, jei kas apie ją svajojate galiu pateikti info, nes dabar pakankamai daug žinau ir galiu padėti tiems, kurie yra panašioje vietoje kaip ir aš buvau, ši spec retesnė ir nėra su kuo apie ją kalbėtis;)
Bryte
Sveiki, aš susidomėjau šita specialybe ir norečiau kad man padėtumėt. Iškyla daug klausimų, tokių kaip: ar įtin svarbus geras regėjimas, ar prideda papildomų balų jei lankai šaulius...
Ecstasy
Laba diena, noreciau uzduoti pora klausimu del sios specialybes, kokius egzaminus laiket ir kokius balus turejot, ar sunku istot ir mokytis, kiek zmoniu istojo? Jeigu galit parasykit i email d.orlovas@inbox.lt jei negalit tai bent atsakykit forume. Is anksto aciu.
...
sveiki, galite pasakyti dzugiau apie sias studijas? kokiu egzaminu reikia? ir kaip ten su ta sveikata? kur pasitikrinti galima butu?
Viktorija
Bryte, regėjimas svarbus, tačiau praleidžia su +-3 defektu, dėl šaulių nieko neprideda, nebent turi sklandytuvo licenziją
Viktorija
reikalingi yra matematikos, lietuvių kalbos ir fizikos egzaminų balai. Sveikatą reikia tikrintis Vilniuje Antakalnio ligoninėje, reikia registruotis iš anksto.
...
kokiais balais islaikei tuos egzus? o is viso daug zmoniu prieme praetais metais?
Viktorija
mano gana geri fizika 93, matieka 96, lt 99, bet toli gražu ne visų įstojusių tokie;) apskritai priimama kasmet 12 žmonių, šiemet 13 yra priimta, spėju todėl, kad buvo su vienu susipainiota, jam nepridėjus papildomų balų jis nebuvo įstojęs, bet išaiškėjo klaida ir mes esame 13. Be to ar žinote, kad ši specialybė yra ir Jono Žemaičio karo akademijoje, jos studentai mokosi kartu su AGAI, dabar aš turiu 3 pilotus kursiokus iš akademijos ir dvi panelės skrydžių valdyme yra. ten su žemesniais balais galima įstoti, tik fizinis testas sunkesnis ir šiaip reikia kareiviu širdyje būti:)
...
tai o kokie zemiausi balai kad istot? :D
Viktorija
ta prasme bendras balas ar atskiri egzai? yra vgtu balu skaiciuokle, kur galima pasiskaiciuoti ir parodo ar istotum ar ne. pagal atskirus egzus sunku pasakyti, o bendras tai nuo metu priklauso. (pvz preitais metais auksciausias buvo 19 su virsum, o dbr pats paskutinis istojo su tokiais balais) cia priklauso nuo konkurentu;)
Agnė
Kaip su profesinio tinkamumo testu? gal galėtum plačiai pakomentuoti? arba parasšyk man: agnepask@gmail.com

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]