DEV

Oralaivių pilotavimas

drakula
as noriu dar mokintis bet si kart klaipedos mieste nes esu is klaipedos ir dar esu vedes
Zoidbergas
Lab dabar busiu 11 klasej tai noreciau paklaust kokie turetu but minimalus pazymiai brandos egzaminu, nes niekur nerandu :D
labai noriu studijuot orlaviu pilotavima arba aviacijos mechanika, nuo pat mazens nesa ;D jau turiu 2 savarankiskus skrydzius sklandytuvu greit zadu piloto megejo ir sklandytojo licenzijas gaut ;)
Viktorija
Sveikas, vat tokiems čia ir vieta. Jei taip ir toliau, tai tikrai įstosi.
Su egzaminais yra labai kintanti situacija. Kasmet konkursas keičiasi. Dabar jei nebekeis sistemos ir nepridės papildomų, tai turėtų nusistovėti. Į aviacinę mechaniką tai stojimo balas būna žemesnis, tad jei į pilotavimą neišeitų, yra nemažai galimybių, jog čia pateksi. Turint galvoje, kad nereikalinga sveikatos patikra ir stojamieji. Nors dėl sveikatos turbūt didelių problemų neturi, nes sklandymui 2 klasės pažymėjimą turėjai gauti arne?
Šiaip jei tave domina gali pasiskaičiuoti konkursinį balą iš akies įvesdamas egzaminų rezultatus:) tada daugmaž žinotum iš kurio dalyko pasispirti:) nes tau tai dar viskas prieš akis. Kad geriau orientuotumeisi, tai šiais metais paskutinio į nemokamą op įstojusio žmogaus konkursinis balas buvo 17,78.
http://www.vgtu.lt/priemimas/lt/konkursinio_balo_skaiciuokle/27367.22182
ta_re
Sveiki. Planuoju stoti i orlaivių pilotavimą šiais metais,norėčiau pasidomėti ,kokiu mažiausiu balu šiemet įstojo?Taip pat ar jau nuo dabar galima užsirašyti Vilniuje sveikatai tikrintis ar dar anksti? Laikausi parasparnisto licenziją skaičiau ,kad ji prideda 2 balus ar tai tiesa? aišku likausi ne dėl to ,kad pridėtų ,o savo malonumui.Gal turite kokių patarimų stojant į šią specialybę?
labai ačiū už atsakymus.
Viktorija
Nemokamai žemiausias balas buvo 17,78. Mokamas domina?
Jokios licencijos jau nebeprideda balų, bent šiemet taip padarė ir namanau, kad grąžins senąją tvarką.
Taip, sveikatą manau jau galima tikrintis, pabandyk registruotis, kuo anksčiau sužinosi ar tinki, tuo bus geriau. Nežinau ką patarti, tiesiog jei kils kokių neaiškumų klausk;)
pret
Sveikute Viktorija, labai sudominai savo zinutemis. :) Gal galima el. pasta? Butu malonu suzinoti dar keliata dalyku. :)
Raimis
Labas Viktorija,

Perskaičiau šią temą nuo pradžių iki galo ir labai idomiai teme išsirutuliojo.
Pradžioj buvai mergaitė kuri tiksliai nežinojo apie ką svajoja, ir klausė kitų patarimų bet normalių ir negavo.
O dabar atvirkščiai, tu dalini patarimus.

Jei gali papasakok, kaip tau mokslai sekasi, nors bendriau dar bendruosius dalykus mokaisi, bet vistiek, labai įdomu kaip tau sekasi?
parašyk čia forume, arba raimisb@gmail.com
Viktorija
pret-mano gali rašyti ruciukasp@gmail.com

Raimi,
Teisingai pastebėta:) o čia vienas žmogus, kur man patarė nestoti dabar yra mano grupiokas:)
Mokslai man patinka, taip I,II kurse nedaug specialybinių dalykų, bet tokie kaip aerodinamika ar radiolokacija būna kaip atgaiva:) labai įdomu. Yra ir tokie kaip ekonomika, žmonių ir aplinkos sauga arba pimame kurse filosofija, kurie ne tokie žavingi, bet aš priimu tai, kaip dalį universiteto reikalavimų ir kaip kelią kurį pasirinkau, taip, kad nesišiaušiu.
Net nežinau, ką daugaiu sakyt, aš viskuo patenkinta kolkas, nėra idealu, bet ne to čia ir atėjau:) gal kas labiau domina?
Brigita
As taip pat domiuosi sia specialybe. Viktorija jau sakei viena kursa baigei. Kaip ten viskas? ar sunku mokytis? siaip as tik svajoju pilotuoti ar bentjau kazka su fizika, norejau paklausti sioje specialybeje kokios kryptys yra? Esu jauna, bet niekur kitur nesugalvoju stoti, tiesiog viskas taip atsibode o noriu ten kur idomus darbas butu :) labai dekui butu jei siaip placiau papasakotum apie viska :)
Viktorija
Sveika Brigita,
Dėl mokslų vienareikšmiška situacija: realams nėra labai sunku, bet jei nemėgsta kas fizikos ir matematikos, nepatarčiau stoti vien dėl to, kad laukia ilga kankynė:))
Apie kokias kryptis klausi? nelabai suprantu šito klausimo.
Jei apie profesijas, tai pas mus yra:
Skrydžių valdymas,
Automatika ir valdymas,
Aviacinė mechanika,
Aviacinė elektronika,
Orlaivių pilotavimas.
Dėl platesnės info, tai galima labai daug visko rašyti, manau būtų geriau jei užduotum klausimus, kas labiausiai aktualu:ar stojimai, ar studijos, ar praktika, ar dėstytojai.
Mindoza
Sveiki visi. Mokausi 11 klasėj ir norėčiau stot į orlaivių pilotavimą (tiksliau nuo 7 metų noriu :) ). Turiu klausimą dėl sveikatos: kokio regėjimo reikia norint turėt pirmos kategorijos sveikatos pažymėjimą, nes kiek žinau, ankščiau buvo labai griežtai. Ir dar vienas klausimas: kur galima mokytis ko nors panašaus užsienyje, nes niekaip nerandu info. Ačiū už atsakymus
Brigita
Aš labiausiai norėciau pilotuoti orlaivius. beje man patinka fizika ir matematika :) o norejau paklausti kiek moketi reikia uz moksla? beje kaip perėjai sveikata? man matai prastai su nugara ir truputi su regejimu. o del tu krypciu tai baiges tokias studijas norejau pasitikslinti kur galima dirbti, bet jau issiaiskinau :)
Viktorija
Sveikas Mindoza,

Regejimas turi buti atrodo stojant iki plius minus triju, o veliau gali net iki plius minus penkiu.
Na as nelabai domejausi, kur galima, zinau, kad Oksforde yra labai kieta mokykla, yra ir Norvegijoj kazkada Lenkijoj buvo speju ir tebera, atidziau paieskok ir turetum rasti.
Viktorija
Brigita,
Jei istoji i mokama moksla, tai kaina yra beveik 19tukst.lt,
Sveikata praejau be problemu, priklauso, kokios ten problemos su nugara tau yra ir ant kiek prastas regejimas, nes su tam tikrais nukrypimais praleidzia.
Brigita
O kokiais balais mazdaug reik istot, kad į nemokamus? dekui už atsakymus
Dovile
sveika viktorija,o gal zinai kada vyksta tas testas ar esi tinkamas stoti i skrydziu valdyma?
Marius
Viktorija, tu mane truputi pradziuginai su tokia nuomone, nes kiek buvau girdejes tai visi labai blogos nuomones apie sios specelybes mokslus lietuvoje, t.y VGTU. Beveik visi sako: Kisa tik teorija, o praktikos nulis (atvirksciai nei uzsienyje). Tai gal galetum pasakyt kaip yra is avo puses? papasakok biski apie studijas pacias.
Justina
Ar imanoma istoti nelaikant fizikos egzamino? ar buvimas kariu savanoriu prideda balu?
Domantas
As manau, kad tokiem, kurie net nezino kada testai vyksta, kokia medicinine pazyma reikia praeiti, tie kurie nezino kokiu egzaminu reikia ir tiem, kurie stoja vien del grazaus pavadinimo, nera ka veikti pilotavime, per tokius mikius zmones svajojantys apie tai nuo mazu dienu, tikrai skraidantys, tikrai mylintys padanges negauna vietu, taip, kad siulyciau pagalvot apie tai, nes jei bijai kraujo, nestoji i medicina... (atsiprasau, kad toks kandus as, cia turbut po egzamino nesekmes pykstu ant saves :)

Justina, jei gerai suprantu siu metu stojimo taisykles, tai norint istoti i valstybes finansuojama vieta reikia islaikyti 3 egzaminus. Taciau kaip supratau, kad galvoji apie stojima i LKA o ten viskas finansuojama valstybes. Siaip, kiek skaiciau jei nera fizikos egzamino ivertinimo, tai imamas metinis pazymys, bet zinoma tai labai smukdo konkursini bala, taciau uz buvima kariu savanoriu skiriami du balai. net pacituot galiu :D "Kariams savanoriams, baigusiems bazinį kario kursą, ir buvusiems kariams savanoriams pridedami 2,0 balai*."
Forsaz
Girdejau kad LKA nepanaikino papild balu stojant.jei turi skland licenzija.Ar tai tiesa?

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]