DEV

Oralaivių pilotavimas

Viktorija
Manau visiems tai įdomu, tad parašysiu čia. Yra taip jis susideda iš testo, užduočių ir pokalbių su trimis žmonėmis. Pirma eina apie 400 testinių klausimų, reikia parašyti teisinga ar klaidinga, ten tiesiog tikrina ar normalaus mąstymo, nes klausimai kartojasi apsukus iš kitos pusės, ten pvz tokie: aš mylėjau savo mamą, aš dažnai viduruoju, aš neraustu, aš raustu nedaugiau nei kiti, aš nuolat bijau, kad neparausčiau, aš turiu nematomą draugą ir t.t. nieko sudėtingo. Paskui gauna kiekvienas po segtuvą su užduotimis ir reikia per leiką jas atlikti, ten labai gerai paaiškina tai nėra sunku, su kompasu, su laikrodžiu dirbti, skaičiuoti(vienženklius skaičius sudėti per trumpą laiką) erdvinį suvokimą tikrina, reikėjo ir su aviahorizontu vieną užduotį atlikti, bet nesunku, tik reikia greitai, žinoma nė vienos užduoties visi nespėja ten tyčia daug yra, kad atrinktų tuos kas geriausiai daro, na ir paskutinė dalis eiti kalbėtis su dviem psichologėm ir karo lakūnu, ten nesąmonė:) piešiau namą ir šiaip papasakojau kodėl stojau kas esu ir tiek... paprasta tiesą pasakius, nors aš labai bijojau, ilgai viskas trunka, o dar kokią val laukėm rezultatų
Viktorija
manau daugeliui tai įdomu, tad rašysiu čia. Yra taip, jis susideda ir trijų dalių: pirma tai apie 400 klausimų kad patikrinti ar mąstymas normalus manau, ten reikia žymėti teisinga ar klaidinga, o teiginiai maždaug tokie - aš mylėjau savo mamą, aš dažnai viduriuoju, aš turiu nematomą draugą, aš norėčiau būti eiguliu, aš neraustu, aš neraustu daugiau nei kiti, aš nuolat bijau kad neparausčiau ir t.t. Antra dalis tai kiekvvienas gauna segtuvą su užduotimis ir per laiką reikia atlikti, ten su kompasu,su laikrodžiu, erdvinį suvokimą tikrina, su aviahorizontu, skaičiuoti sudedant vienženklius skaičus,paprasta, gerai paaiškina prieš duodami užduotį, o visų niekada neatliksi(beveik) ten tyčia daugiau nei įmanoma padaryti yra, kad patikrintų kiekvieno galimybes, na o trečia dalis yra trys pokalbiai, su dviem psichologėm ir karo lakūnu, nieko gero, papiešiau namą, papsakojau apie save kas tokia, kodėl stojau, kaip egzai sekės ir viskas, viskas užėmė gal kokias 5 val, nes dar pusantros rezultatų laukėm:)
Vikrorija
netyčia du kart tas pats;))))
Alex
Si specialybe man cool nuo mazu dienu svajoju .Bet nemanau kad man sansu yra nes priklauo daug nuo fizinio pajegumo.Bet reik pabandyt juk neskaudes?O del kariu sirdy tai tikrai...
Viktorija
Alex tik jau nepergyvenk daug dėl fizinio, ant jo mažiausiai atkrenta, taigi iš 30 balų reikia vos 11, kad būtų išlaikyta... na vaikinams sunkiau, bet pasitreniruok bėgimą ir praeisi, jau dėl fizinio mažiausiai, girdi? mažiausiai suk galvą;))
Agnė
Papasakok apie užduotis su kompasu, laikrodžiu ir aviahorizontu :}
Vikrorija
kompasas ir laikrodis tai tiesiog turi pilną lapą laikrodžių arba kompasų ir turi nustatyti kiek laiko ar kokią kryptį rodo, nebijok prieš tai ant lentos nupaišo kur šiaurė kur rytai kur pietūs ir vakarai:) o aviahorizontu paaiškina ką jis rodo ir reikia nustatyti iš paveikslėlio kuris aviahorizontas kurio lėktuvo posvyrį rodo
Agnė
Tai nėra taip baisu kaip sako. Buvau toj studijų mugėj, tai sakė, kad praktiškai didžioji stojančiųjų dalis ir atkrenta per profesinio tinkamumo testą. Tai įbaugino, bet stot tai tikrai labai noriu :)
BiliSssMB
O jeigu as uzsieny baigsiu mokslus?
as vasara ir laikysiu sklandytuvo teises ir dar soksiu su parasiutu :)) seip man lakunas patare stot amerikoj , bet nevisi isgali.. kaip skridau i vokietoja , tai snekejau su lakunais ju kambariuke , net sirdy valsas soko kaip ten gera :D
Jurgis
Viktorija, ar chemiją B lygiu pasiimt apsimoka?
Viktorija
Šiaip aš stojant buvau girdėjus, kad apie 25proc ant sveikatos nukrenta, na su profesiniu ne tokie jau prasti popieriai, kažkiek nepraleidžia, šiaip aš taip pat labiausiai jo bijojau:) o dar rezultatų reikėjo laukti tai gerai, kad kompanija nereali buvo, nepažinodami vieni kitų prisijuokėm, kad jau maniau tikrai verksiu:))) iš mūsų nepraleido 2 jei neskaičiuosim tų, kurie iškart buvo išvaryti nes neturėjo sveikatos pažymėjimų.
Viktorija
Na užsienis aišku vilioja:) nežinau ką konkrečiai reiškia tas klausimas, Jurgi:) būtent, užsieny gali greičiau viską baigti ir perspektyvų kiek daugiau, bet reikia turėti už ką, šiaip net ne visai taip, galima imti paskolą sudarant sutartį, kad baigęs kažkiek metų dirbsi tam tikroje aviakompanijoje, apsimoka:)
Imti chemiją b lygiu TIKRAI apsimoka, vat kaiptik dabar (II semestrą) mokomės chemiją ir laborus turim, tai grybą pjaunu, lengva:) balų neduos, bet asmeninės naudos yra, nes per 2 metus tikrai pasimiršta viskas, iki stojant:) aš taip pat turėjau
Viktorija
ne Jurgi, o BiliSssMB:) ten apie užsienį:))
Gabriele
Sveiki. Uzsienis neblogai ir del finansines puses, pvz Anglijoj apie 10 tukst (lt) sumoket per metus labiau apsimoka nei Lietuvoj tiek pat(ir dar zada brangti..). Vis tiek manau labiau vertina anglu moksla.
O mane labai vilioja University of Southampton, England - aeronautics&astronautics engineering. Cia aisq pasirinkau del to, kad ten mama gyvena, bet ir seip neblogas universitetas. Tik nelabai suprantu del pilotavimo.. Kazkaip galima prisijungt prie Local Air Cadet group, bet neaisku kada ir kaip.. Gal kas turi minciu? Gal planuojat Anglijoj studijuot?
Jamam
Na lietuvoje ruošia pilotavimui gedimino technikos universitete yra aviacijos fakultetas pažiūrėk gal rasi naudingos info
Tadas
na bais idomi profesija :) Ir ne tik del romantikos, bet ir apskritai, ateityje, manau, gerai baiges tikrai neprapusi, nors Lietuva ir nera super oro valsybe:) visada darbeli gali uzsienyje susirast. nezinau, gal ir as pabandysiu, seip visai neblogai su mokslais sekas, gal ir istociau, cia apie vgtu sneku :)
sian dar domejausi, tikiu, kad ddestyti turetu visai neblogai, nes paziurejus ju "bendravimo su isore" puslapi brendu.lt labai idomiu dalyku radau, tad gali but, kad jie labai sumodernejo :) raso apie visokius oro audru namus ir tt. :D
Gabriele
O velnias. Dabar vgtu studiju metine kaina 19 tukst lt
Klaipedietis
gal galit pasakyt kas kokius ivertinimus gavot is egzaminu kas ruosiasi stoti ? :)
ska
Labas Viktorija :) labai susidomėjau šia specialybe, ir norėjau paprašyti tavo elektroninio pašto, nes norėčiau pakalbėti apie šią spec. :)
Viktorija
ruciukasp@gmail.com rašyk;)

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]