DEV

Klausimai apie VDU

VDU
Labadiena, žadu studijuoti taikomąja matematiką, esu 10 klasėje, neapsisprendžiu ką rinktis ar užtenka informatiką mokytis B lygiu, ar geriau pasiimti A lygi ir modulį programavimo pradmenys? Ir ar verta mokytis fiziką B lygiu nors stojant nereiks laikyti egzamino? Sveiki, 2012 m. Matematika ir jos taikymas specialybei yra reikalingi matematikos, lietuvių kalbos ir užsienio kalbos egzaminai bei metinis pažymys iš informacinių technologijų.Tačiau kitose panašiose specialybės gali reikėti ir informacinių technologijų egzamino. Reikalingų dalykų pasirinkimas priklauso nuo studijų programos ir universiteto reikalavimų ,todėl sunku pasakyti tiksliai ką rinktis geriau, bet spręsk pagal tai kas geriau sekasi ir į specialybę, kurią planuoji rinktis. :) sėkmės
JustS
Sveiki, norėjau paklausti kiek valstybės finansuojamų studentų šiais metais priima magistrantūros programa Taikomoji anglų kalbotyra, ir koks turėtų būti žemiausias balas norint įstoti į VF? Dėkoju.
VDU
Sveiki, norėjau paklausti kiek valstybės finansuojamų studentų šiais metais priima magistrantūros programa Taikomoji anglų kalbotyra, ir koks turėtų būti žemiausias balas norint įstoti į VF? Dėkoju.[/b] Sveiki, dėl magistrantūros studijų turėtumėte kreiptis į Humanitarinių mokslų fakultetą, kadangi antrosios pakopos studijos organizuojamos fakultetuose. Kontaktai: tel. (8 37) 327 830, email.dek@hmf.vdu.lt [b]Fakultetų reikalavimai ir konkursiniai kriterijai pateikiami: http://www.vdu.lt/lt/page/show/17
akuyukai
Sveiki, kaip pas jūsų su Rytų Azijos Regiono studijomis? Koks buvo žemiausias balas praeitais metais, kuris įstojo į nemokamą ir mokamą vietą? Labai noriu studijuoti Azijos kalbas ir bijau, kad gali ir nepriimti manęs, nes mane vis gąsdina, kad be 80/90 proc egzaminu neįstosiu :( o man tiek tikrai nepavyks iškovoti :D taigi lauksiu atsakymo, taip pat kaip su studijų paskolomis ? ir ar jeigu atvyksiu iš kretingos bus galinybė gauti bendrabutį?
VDU
Sveiki, kaip pas jūsų su Rytų Azijos Regiono studijomis? Koks buvo žemiausias balas praeitais metais, kuris įstojo į nemokamą ir mokamą vietą? Labai noriu studijuoti Azijos kalbas ir bijau, kad gali ir nepriimti manęs, nes mane vis gąsdina, kad be 80/90 proc egzaminu neįstosiu :( o man tiek tikrai nepavyks iškovoti :D taigi lauksiu atsakymo, taip pat kaip su studijų paskolomis ? ir ar jeigu atvyksiu iš kretingos bus galinybė gauti bendrabutį? Sveiki, Rytų Azijos studijos pradedamos organizuoti tik šiais metais, todėl stajamųjų balų negalėčiau pasakyti. Viskas priklausys nuo šiais metais stojančiųjų. :) Dėl studijų paskolų galite kreiptis į Valstybės studijų fondą (8 5) 255 3371. Dėl bendrabučių kobnsultuoja VDU Studentų reikalų tarnyba (8 37) 327 977.
Rokas
Sveiki VDU atstovai. Man labai įdomu, kiek maždaug procentų pirmakursių, iš pateikusių prašymus praėjusiais metais, gavo gyvenamąją vietą bendrabutyje? Ar įmanoma jos aplamai tikėtis, jeigu esu ne iš soc. remtinos šeimos ir neturiu kitų panašių pranašumų prieš kitus? Iš anksto dėkoju už atsakymą.
VDU
Sveiki VDU atstovai. Man labai įdomu, kiek maždaug procentų pirmakursių, iš pateikusių prašymus praėjusiais metais, gavo gyvenamąją vietą bendrabutyje? Ar įmanoma jos aplamai tikėtis, jeigu esu ne iš soc. remtinos šeimos ir neturiu kitų panašių pranašumų prieš kitus? Iš anksto dėkoju už atsakymą. Sveiki, gaunančių bendrabutį skaičius priklauso nuo prašymus pateikusiųjų skaičiaus. Tačiau apytiksliai kas trečias prašantis gyvenamosios vietos ją turėtų gauti. Tačiau konkrečiau galėtų pakonsultuoti Studentų reikalų tarnyba http://www.vdu.lt/lt/page/show/117 .
edita
Mokiausi VDU ekonomiką,baigiau pirmą kursą ( turiu dvi skolas) tačiau noriu pereiti į teisę, nes supratau,kad ekonomika ne man. Ar turiu teikti iš naujo dokumentus per LAMA BPO? Ar reikia ekonomikos fakultete rašyti kokį prašymą? Tokiu atveju dalyvausiu konkurse su šių metų abiturientais? Ar užsiskaitys egzaminai, kuriuos išlaikiau?
Juste
sveiki, jeigu as noriu pereiti i kita dalyka,i kita fakulteta,nes ka dabar mokausi yra tikrai ne man, ta suprasti turejau du kursus , ir nuo pirmo kurso pavasario semestro svarstau apie perejima,esu antrame kurse siuo metu, ko reikia tam? kiek skolu yra riba? as moku uz moksla, ir i kuri kursa papulciau i pirma ar vel i antra?
VDU
[b]Mokiausi VDU ekonomiką,baigiau pirmą kursą ( turiu dvi skolas) tačiau noriu pereiti į teisę, nes supratau,kad ekonomika ne man. Ar turiu teikti iš naujo dokumentus per LAMA BPO? Ar reikia ekonomikos fakultete rašyti kokį prašymą? Tokiu atveju dalyvausiu konkurse su šių metų abiturientais? Ar užsiskaitys egzaminai, kuriuos išlaikiau?[b] Sveiki, daug dalykų priklauso nuo to ar valstybės finansuojamoje ar nefinansuojamoje vietoje mokotės. Tačiau studijų keitimo klausimais turėtume kreiptis į VDU Akademinių reikalų tarnybą bei savo fakulteto dekanatą/katedrą. Jei nuspręsite dalyvauti šių metų priėmime, turėsite nutraukti sutartį su universitetu ir jei įstosite pasirašyti sutartį iš naujo. Dalis išklausytų dalykų galės būti užskaityti, tačiau tik poto kai įstosite.
VDU
sveiki, jeigu as noriu pereiti i kita dalyka,i kita fakulteta,nes ka dabar mokausi yra tikrai ne man, ta suprasti turejau du kursus , ir nuo pirmo kurso pavasario semestro svarstau apie perejima,esu antrame kurse siuo metu, ko reikia tam? kiek skolu yra riba? as moku uz moksla, ir i kuri kursa papulciau i pirma ar vel i antra? Sveiki, pereiti įmanoma jei yra laisvų vietų. Dalis bendrųju dalykų galėtų būti užskaityti, tačiau Jums vistiek reiktų išklausyti specialybinius dalykus nuo pirmo kurso. Tačiau dėl studijų keitimo ir dalykų užskaitymo siūlyčiau kreiptis į VDU Akademinių reikalų tarnybą (Laisvės al. 53, II aukštas) bei savo fakulteto dekanatą/katedrą kadangi jie organizuoja šiuos procesus.
Greta
Kiek šiemet studentų bus priimti į biotechnologijos studijas?i vf ir į vnf? beje, kokie pernai balai buvo patekt į biologijos studijas
VDU
Kiek šiemet studentų bus priimti į biotechnologijos studijas?i vf ir į vnf? beje, kokie pernai balai buvo patekt į biologijos studijas Sveiki, konkretūs skaičiai šiuo metu nėra numatyti, jie dar tik svarstomi. 2011 m. balus galite rasti http://www.vdu.lt/lt/page/show/583.
Silvija
Sveiki, kokių dokumentų reikia pildant prašymą dėl bendrabučio gavimo?
Ieva
Kada ir kur reikia pildyti bendrabučio prašymo blankus?
VDU
Sveiki, kokių dokumentų reikia pildant prašymą dėl bendrabučio gavimo? Sveiki, prašymai dėl bendrabučio pildomi sutarčių su universitetu pasirašymo metu. Dėl reikalingų dokumentų kreipkitės į VDU Studentų reikalų tarnybą S. Daukanto g. 27 (210–212), 44249 Kaunas Telefonas (8 37) 327 977, (8 37) 751 175 Faksas (8 37) 327 977 El. paštas srt@adm.vdu.lt
Greta
Laba diena, kokius reikės turėti dokumentus, kai jau sužinosime kur įstosime, atvykus į universitetą?
VDU
Laba diena, kokius reikės turėti dokumentus, kai jau sužinosime kur įstosime, atvykus į universitetą? Sveiki, sekite informaciją www.vdu.lt. Čia rasite visą informaciją ir reikalingų dokumentų sąrašą. :)
Eglė
Sveiki , norėjau pasiteirauti , jei vienas iš mano tėvų yra miręs , o aš noriu studijuoti Rytų Azijos šalių kalbas ir kultūrą ar galiu gauti kažkokias lengvatas ir jei taip , tai maždaug kokias . Ačiū.
zzz
sveiki norejau paklausti apie studiju programa "Tarptautinės politikos ir vystymo studijos" anglu kalba. ar galetumete supazindinti, kur galima rasti darba ir dirbti baigus šias studijas ? :) kadangi kitur interneto jokios info apie tai neradau

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]