Jei brandos egzaminas nelaikytas, vietoje brandos egzamino pažymio imamas metinis mokomojo dalyko įvertinimas, kuris dauginamas ne iš brandos egzamino, o iš metinio pažymio svertinio koficiento.
Jūsų atveju imsime anglų ir lietuvių kalbos brandos egzaminų pažymius, o matematikos ir istorijos - metinius vidurkius.
Nenoriu pasirodyti priekabi bet vėl gi aš skaičiau visai kitaip.
www.lamabpo.lt puslapyje yra įdėtas "GERIAUSIAI VIDURINIO UGDYMO PROGRAMĄ BAIGUSIŲJŲ EILĖS SUDARYMO 2009 METAIS TVARKOS APRAŠAS"
Kuriame (12 punkstas) rašoma kad:
"Jei asmuo nėra laikęs vieno iš tai studijų krypčiai arba krypčių grupei numatytų dalykų brandos egzaminų, vietoj nelaikyto brandos egzamino įvertinimo imamas atitinkamo dalyko metinis pažymys (netaikoma pagrindiniam, turinčiam didžiausią svertinį koeficientą, studijų krypties arba krypčių grupės mokomajam dalykui)."
Tai jei stojant į ekonomika ar vadyba ir verslo administravimą didžiausią konkursinio balo dalį sudaro matematikos pažymis ir aš jo nelaikysiu tai man neims metinio įvertinimo o rašys nulį? Ar Jūsų universitete taikomos kitos taisyklės? Ar aš toliau galėsiu dalyvauti konkurse?