DEV

Klausimai apie ISM priėmimą

Grtea
Labadiena, aš esu dabar laibai pasimetus, nes visąlaik mąsčiau apie studijas užsieny. Tačiau psidomėjus ISM studijomis, norėčiau bandyt stoti ir į jūsų universitetą. Aš laikysiu kitą mėnesį IELTS, tai jūs jį užskaitot kaip 100% jei išlaikysiu 6,5? Ir dar norėjau paklausti koks turėtų būti KB stojant į vf finansus vilniuje?
Jurgita
Sveiki, norėjau pasidomėti verslo vadybos studijomis ISM'e. Ar įmanoma istoti į mokamą vietą jeigu aš nelaikysiu matematikos egzamino, bet mokaus A lygyje? Laikysiu istorijos, lietuvių kalbos ir anglų kalbos egzaminus.
SKta
Jeigu as esu pabaiges muzikos mokykla ir turiu pazymejima 10 metu baigimo, jeigu as 7 metus lankaiu futbolo mokykla ar as gauciau papildomu balu stojant?
Mmmmm
Sveiki! Esu 12tokas. Rosiuosi bandyt istoti i ISMa,bet turiu keleta klausimu. Visu pirma noreciau zinoti,ar matematikos lygis universitete yra labai auksto lygio ar normalaus,nes matematika ismanau nepergeriausiai,o uzmoketi zveriskus pinigus uztai,kad pasimokyti universitete iki pirmos sesijos nesinori. Sekantis klausimas irgi susijes su matematika. Laikysiu lietuviu,rusu,anglu,lenku ir istorijos valstybinius egzaminus,ar butina laikyti matematika,ar visdelto yra sansu istoti be jos? (kalba eina apie mokamus mokslus arba 50/50)
Lijana
Norint įstoti į universitetą reikalingas istorijos matinis pažymys, kokiu lygiu ta istorija turėtų būt studijuojama A ar užtenka B?
ISM priemimas
Lijanai: Kuo didesnis lygis, tuo daugiau balų bus skririama. Jei turėsite A lygį konkursinio balo skaičiuoklėje Jums pridės paildomai +1 balą. Daugiau informacijos rasite http://www.lamabpo.lt/ckfinder/userfiles/files/4_priedas.pdf
ISM priėmimas
Atsakymas Mmmmm: Stojant per pagrindinį priėmimą vietoj matematikos konkursinio balo skaičiuoklėje Jums bus 0. Matematikos metinį pažymį imame tik ISM papildomo priėmimo metu, tačiau jau pretenduoti į vf vietas negalite. Dėl matematikos lygio parašykite el. paštu jovsta@ism.lt atsiųsime pabandymui ir įsivertinimui matematikos užduočių. Kiek bus studijų metu matematikos, priklauso nuo to, kokią studijų programą pasirinksite. Vienose programose jos daugiau, kitose - mažiau. Lauksiu Jūsų laiško.
ISM priemimas
Atsakymas SKta: Stojant į ISM už Jūsų minėtas veiklas (muzikos, sporto srityse) Jums papildomai balų neprisidėtų. Už ką pridedami papildomai balai stojant į ISM, rasite www.ism.lt/bs/priemimas
ISM priemimas
Atsakymas Gretai: IELTS testas užskaitomas vietoj anglų kalbos egzamino. Jei gautumėte 6,5 balo atitikmuo būtų 88 proc. Daugiau informacijos rasite 5 psl., 3 lentelėje http://www.mokslas.lt/files/uploaded/tarptautiniu_egzaminu_iskaitymas.pdf Praėjusių metu konkursiniai balai priklausomai nuo studijų programos svyravo nuo 17,5 iki 20 balo ir daugiau. Atsakymas Jurgitai: Jei nelaikysite matematikos egzamino, pagrindinio priėmimo metu konkursinio balo skaičuoklėje rašysis 0. Tad konkursinis balas bus jau mažesnis, lyginant su tais, kurie matematikos egzamino pažymį turės.
Justina
laba diena,siuo metu esu istojus i VDU verslo admininstravima, nuo rugsejo noreciau pabandyti istoti i ISM finansus ir apskaita, bet nesu laikius anglu k. egzamino, kazkur skaiciau kad galima pas jus universitete islaikyti? Kada tai vyktu? Dar keleta klausimu i kuriuos nerandu atsakymu nes siuo metu www.ism.lt puslapis neatsidaro. Koks buvo minimalus balas stojant i finansus ir apskaita 2011m. valstybes nefinansuojamoje vietoje? Ar gauciau kazkokiu balu jei esu jau studijavus 2 metus unversitete? Aciu
Paulius
Sveiki, praejusiai metais pradejau studijuoti Didziosios Britanijos Universitete, bet po pirmo semestro meciau mokslus ir nuo siu metu rugsejo palanuoju grizti i Lietuva studijuoti, vienas is mano pasirinikimu yra butent ISM, taigi noreciau paklausti, ar tai, kad baigiau semestra uzsienio universitet man duotu kazkokiu papildomu balu ar ne? Gal butu uzskaityti kreditai dalyku kuriuos cia mokiausi, ar tai galioja tik Lietuvos universitetams? Zinoma turiu visus dokumentus patvirtinancius, tai kad baigiau pirma semestra, ten parasyti pazymiai ir kreditu kiekis. Is anksto dekoju uz atsakymus
Revolt
Sveiki, skaitant ankstesnius klausimus/atsakymus, pastebėjau jog dažnai minimas matematikos egzaminas. Ar yra galimybė įstoti į ISM su metiniu matematikos pažymiu, laikius Lietuvių k. , Anglų k. ir Istorijos egzaminus?
ISM priemimas
Justinai: Stojant imamas anglų kalbos arba istorijos egzaminas. Jei turite istorijos egzaminą, imtume anglų kalbos metinį pažymį. Tačiau Jūsų atvejis yra kitoks, nes Jūs persivestumėte iš vieno universiteto į kitą. Jums būtų kitokia tvarka. Parašykite jovsta@ism.lt Jūsų atvejį reikia žiūrėti individualiai. Pauliui: Jūsų atvejis taip pat yra individualus, nes reikėtų žiūrėti Jūsų dalykus, kuriuos esate išklausę kitame universitete. Parašykite jovsta@ism.lt Revolt: Stojant pagrindinio priėmimo metu per Lama Bpo ir pretenduojant į valstybės finansuojaamas vietas, Jūs vietoj matematikos valstybinio egzamino turėtumėte 0, nes matematikos valstybinis egzaminas yra vienas svariausių ir sudarantis 0,4 balo (iš 1 balo) pažymių. Tad jei nelaikytumėte matematikos, turėtumėte mažesnį konkursinį balą. ISM papildomo priėmimo metu, t.y. jei dokumentus atneštumėte į ISM, būtų imamas matematikos metinis pažymys. Stojant per ISM papildomą priėmimą Jūs nepretenduojate į valstybės finansuojamą vietą.
Modesta
Norėjau paklausti, koks matematikos lygis yra būtinas stojant į ekonomikos studijas? A ar B? Ir kas nuo to pasikeistų, jai paimčiau B lygį. Dėkoju už atsakymą.
ISM priemimas
Modesta: matematikos lygį jūs galite rinktis pati, tačiau matematika konkursiniame bale stojant į mūsų universitetą sudaro didžiausią dalį, taigi nuo lygio priklauso kokiu koeficientu skaičiuojasi pažymys ir žinoma A lygio didesnis koeficientas.
Albinas
norejau paklausti apie priemima i doktarantura ISM (siuo metu studijuoju Verslo vadybos magistr. VU), nepaslaptis, kad valstybiniame univeristete istot i doktarantura lb mazai galimybiu, o kaip su privaciu? gal galeciau studijuoti mokamoje grupeje ir pabaigti dokt.studijas? pagal specialybe dirbes nesu, moksliniu darbu neparases.
ISM priėmimas
Atsakymas Albinui: ISM universitete įstoti ir baigti doktorantūros studijas yra visos galimybės, nes ISM vyksta atviras konkursas, kur visi stojantieji turi vienodus šansus. Dėl išsamesnės konsultacijos doktorantūros klausimais prašome susisiekti šiuo el. paštu agnsta@ism.lt
Greta
Į vf vietą įmanoma patekti tik turint 20,2 ir didesnį balų koeficientą?
Egle
kiek šiais metais bus vf vietų Verslo vadybos ir analitikos ar tarptautinio verslo ir komunikacijos studijose? Ir ar stojant į tarptautini verslą reikia laikyti kokį nors anglų kalbos testą, pvz IELTS?
Aiste
Laba diena , as anglu kalbos egzamino ne laikau , bet turesiu metini pazymi , laikysiu rusu k. ar ji bus man iskaciuota kaip uzsienio kalba stojant i ISM ? Kaip stoti per LAMA BPO sistema i is dalies finansuojama valstybes vieta ? Aciu uz atsakyma .

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]