DEV

Klausimai apie ISM priėmimą

Jonas
Gabija rašė: (apie 100 talentų programą, išankstinį priėmimą) o pažymių vidurkis bus imamas pirmo ar antro pusmečio?
darpriedo norėčiau sužinoti ar pažymių vidurkis imamas visų dalykų ar tik kažkokių konkrečių pamokų?
Vilija
Labas, mano bendras vidurkis 8,52. Istorija A lygiu- 10 , anglų k.A lygiu-9, lietuvių k.-8 ir matematika A lygiu - 7. Ar man yra šansų istoti į nemokamą vietą išankstiniu stojimu?
ISM universitetas
Sveika, Gabija, Specialių formų motyvaciniam laiškui nustatę neturime, tad konkrečių klausimų nėra. Svarbiausia - pagrįsti savo norą įstoti į universitetą aiškia motyvacija. Kodėl būtent Jūs? Kodėl ISM universitetas? Kodėl pasirinkote vienokią ar kitokią studijų programą? Išankstinio priėmimo metu, pažymių vidurkis yra vedamas ir skaičiuojamas iš 10 kl. ir 11 kl. metinių pažymių, bei 12 kl. pirmojo pusmečio rezultatų. Jei kiltų daugiau klausimų, drąsiai kreipkitės bs@ism.lt
ISM universitetas
Laba diena, Jonai, Pažymių vidurkis yra vedamas ir skaičiuojamas tik iš šių mokomųjų dalykų: - Matematikos; - Lietuvių kalbos; - Istorijos; - Vieno iš 4 pasirinktinai (Geografijos, biologijos, užsienio kalbos arba informacinių technologijų). Jei kiltų daugiau klausimų, kreipkitės bs@ism.lt
ISM universitetas
Sveika, Vilija, Išankstinio priėmimo metu vertiname ne tik stojančiųjų mokomųjų dalykų rezultatus, bet ir motyvaciją. Taigi, galimybė įstoti į nemokamą vietą yra. Jei kiltų daugiau klausimų, kreipkitės bs@ism.lt
Miglė
Sveiki, baigiu rašyti cv ir negaliu apsispręsti kokiame veiksmažodžio laike palikti įgyti kompetencijas, jeigu dar lankau organizaciją. Pvz., esu savanorė vaikų linijoje, tai įgytas komptencijas turiu rašyti es. l ar būt.k.l, jeigu dar tebesu šios organizacijos dalis?
Miglė
Ir dar, jeigu greitai tapsiu dar vienos organizacijos dalimi, ar galiu užrašyti į cv tai kaip į savo ketinimus ir ko tikiuosi kad ten pramoksiu?
ISM universitetas
Laba diena, Migle, CV (Gyvenimo aprašymas) yra teikiamas laisva forma. CV pateikta informacija - Jūsų asmeninis pasirinkimas. Vis tik, siūlytume akcentuoti, jog organizacijai vis dar priklausote, tačiau įgytas kompetencijas rašyti būtuoju k. laiku. Tikėtina, jog per savo savanorystės laikotarpį jau įgyjote naudingos patirties ir jau išugdėte tam tikrus gebėjimus ir kompetencijas. CV pateikti informaciją apie tai, jog ketinate tapti dar vienos organizacijos dalimi, savo tikslus joje, tikrai galite. Jei kiltų daugiau klausimų, drąsiai kreipkitės bs@ism.lt
Ivona
Stoju į vnf vietą t.y mokamą vietą. Ar tai, kad neturėsiu motivacinio laiško, kuris yra būtinas stojant į vf nesumažins mano konkursinio balo, ar tie kurie stoja tik į mokamą, jų KB skaičiuojamas kitaip? Ar vertėtų pateikti motyvacinį net jeigu nestoju į nemokamą?
ISM universitetas
Sveika, Ivona, Stojant išankstinio priėmimo metu ir pretenduojant į mokamą vietą, rašyti motyvacinio laiško nereikia. Visus, kurie pateiks ir rašys motyvacinius laiškus kviesime į motyvacinius pokalbius ir traktuosime, kaip pretenduojančius į vietas su stipendijomis arba nemokamą mokslą. Jei kiltų daugiau klausimų, drąsiai kreipkitės bs@ism.lt
Tomas
Sveiki, Planuoju stoti į ISM ir girdėjau, kad kuo daugiau egzaminų išlaikai tuo didesnę tikimybę turi įstoti į norimą vietą. Taigi, man iškilo toks klausimas - jeigu aš, pavyzdžiui, laikau matematikos, istorijos, anglų, vokiečių, bei lietuvių kalbos egzaminus, ar mano konkursinis balas sudėtų iš visų šių dalykų, ar tik iš matematikos, istorijos, lietuvių, anglų/vokiečių kalbos? Pagarbiai Tomas
ISM universitetas
Laba diena, Tomai, Stojant į universitetą, konkursinis balas yra formuojamas iš 4 mokomųjų dalykų rezultatų. Jūsų atveju, į konkursinio balo skaičiuoklę, būtų įtraukti matematikos, lietuvių kalbos, istorijos ir vokiečių arba anglų kalbos rezultatai. Jei kiltų daugiau klausimų, drąsiai kreipkitės bs@ism.lt
Mantvydas
Ar yra ISM bendrabutis?
ISM universitetas
Laba diena, Mantvydai, ISM universitetas yra sudaręs bendradarbiavimo sutartis su tam tikrais Vilniaus viešbučiais, svečių namais, kuriuose studentai gali apsygiventi studijų metu, už priimtinesnę kainą. Teikiamus pasiūlymus galite rasti apsilankęs šiuo adresu: www.ism.lt/accommodation Jei kiltų daugiau klausimų, kreipkitės bs@ism.lt
Lina
Sveiki! Jei išankstinio priėmimo metu mano konkursinis balas yra 9,5 , tai as tiek turiu surinkti is egzaminu rezultatu, ar man jis tiesiog prisideda prie egzaminu rezultato skaičiavimo?
ISM universitetas
Laba diena, Lina, Jūsų valstybinių egzaminų rezultatas, t.y. Jūsų konkursinis balas turi siekti ne 9,5, o 9,2, kaip parašyta sąlyginiame laiške. 9,5 - tai Jūsų išankstinio priėmimo metu sukauptas balas, kuris buvo formuojamas iš Jūsų metinių pažymių rezultatų, motyvacinio pokalbio ir papildomų balų. Jei kiltų daugiau klausimų, kreipkitės bs@ism.lt
Įdomumas
Laba diena, Iškilo keli įdomūs klausimai, kiek praeitais metais į ISM universitetą neįstojo stojančiųjų? Jeigu mano konkursinis balas 3 ar lengvai įstočiau į jūsų universitetą, ar būtų šiokia tokia konkurencija. Ačiū, laukiu atsakymo.
ISM universitetas
Laba diena, Minimalus konkursinis balas norint įstoti į universitetą yra 2. Reikalingi matematikos ir lietuvių kalbos valstybiniai brandos egzaminai. Taigi, stojant į universitetą bendrojo priėmimo metu neįstojusių tikrai buvo. Asmenis, kurių balai yra žemi, kviečiame atvykti į universitetą motyvaciniui pokalbiui, kurio metu vertinama stojančiojo motyvacija, visuomenine veikla, įvairūs pasiekimai ir laimėjimai nacionaliniu ar tarptautiniu mastu. Jei kiltų daugiau klausimų, bs@ism.lt .
Matematikas
Sveiki, ar imanoma pas jus istoti i mokama vieta nelaikius matematikos egzamino, taciau labai gerai islaikius anglu bei lietuviu kalbos egzaminus, bei turint istorijos metini pazymi?
ISM universitetas
Sveiki, Įstoti į universitetą mokamoje vietoje nelaikius matematikos brandos egzamino, bet turint aukštus kitų dviejų reikalaujamų mokomųjų dalykų rezultatus ir istorijos metinį pažymį – įmanoma. Minimalus konkursinis balas dešimtbalėje sistemoje - 2. Asmenys, pretenduojantys į nefinansuojamas studijų vietas, gali dalyvauti ISM tiesioginiame priėmime, kuris vyksta nuo birželio 1 d. iki rugpjūčio 8 d. Stojantieji į mokamas vietas turi užpildyti prašymą elektroninėje priėmimo sistemoje https://enroll.ism.lt ir papildomai pateikti šiuos dokumentus: - Brandos atestatą ir jo priedą (-us); - Gyvenimo aprašymą; - Paso/ID kortelės kopiją; - Pažymėjimus/diplomus už kuriuos yra pridedami papildomi balai stojant; - Stojamosios studijų įmokos kvitą (35 Eur). Jei kiltų daugiau klausimų, kreipkitės bs@ism.lt

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]