DEV

Klausimai apie ISM priėmimą

Jonas
Sveiki, konkursinis balas gavosi 20,18 . Ar yra kokia nors tikimybė pakliūti į nemokamą vietą?
ISM priemimas
Monikai: Taip, Jūs galite pretenduoti, 12 yra žemiausia riba. Tačiau kokios galimybės su tokiu balu gauti stipendiją - sunku pasakyti. Tai priklausys nuo kitų stojančiųjų turimų rezultatų.
ISM priėmimas
Kristinai: Ekonomikos studijų programa yra lietuvių/anglų kalbomis. Apie 50-60 proc. paskaitos anglų kalba, mokymosi medžiaga daugiausiai anglų kalba. Kadangi nenurodėte savo anglų kalbos metinio pažymio, egzamino rezultatų - sunku pasakyti. Parašykite jovsta@ism.lt - išsiaiškinsime ar nepražūsite :)
ISM priėmimas
Tomui: Minimalus konkursinis balas stojant į Ekonomikos ir politikos bei Tarptautinio verslo ir komunikacijos programas yra 12, kitų programų minimalus konkursinis balas yra 9. Gal Jūs kažką ne taip paskaičiavote? Parašykite jovsta@ism.lt, perskaičiuosime.
ISM priemimas
Jonui: Jei Jūsų konkursinis balas yra nuo 20 iki 20,20, kviečiame rašyti kūrybingą motyvacinį laišką iki liepos 19 dienos, 17 val. Parašykite, kodėl būtent Jūs esate vertas/a studijuoti 100 Talentų programoje ir kuo Jūsų indėlis bus svarbus studijų metu. Jūsų laiškas bus svarstomas priėmimo komisijos posėdyje liepos 23 dieną. Komisija pasilieka teisę nuspręsti, ar suteikti Jums galimybę studijuoti nemokamai. Kiekvienas atsiuntęs motyvacinį laišką bus informuotas asmeniškai iki liepos 23 dienos, 16:00 val.
jolcikus
sveiki,esu filologijos bakalauras.kokia specialybe galeciau pasirinkt pas jus? kokia butu kaina?
Monika
Laba diena. Truputį nesuprantu dėl to vnf/st. Aš šį finansavimą parašiau 1 vietoj, tai jei į ją papulsiu iškart ir sužinosiu, ar gausiu tą stipendiją? Ar kaip nors vėliau reikės aiškintis, ar ji man bus suteikiama?
Ieva
Sveiki Norėjau pasiteirauti, jei aš stoju į privatų ISM universitetą ir pagal konkursinį balą patenku į nemokamą vietą, tai kaip nurodyti tai pildant priėmimo prašymą, nes leidžiama pasirinkti tik VNF ir VNF/ST? Ar kai bus gaunami pakvietimai studijuoti būsiu pakviesta studijuoti ISM ir dar kitame valstybinime universitete su VF vieta? Ar tik į ISM? LAuksiu Jūsų atsakymo
Monika
Dar domina mane, kaip būna su studijų apmokėjimu? Aš imsiu valstybės remiamą paskolą studijoms ir kiek žinau, ją gausiu tik rudenį. Tai ar reikės man nuvykus pasirašyti sutartį su universitetu iš karto kažkiek sumokėti? :/
Rem
Sveiki, turiu panasu klausima i Ievos: Mano konkursinis balas virs 19. Noriu stoti (istojau) i Finansus (Vilnius), bet leido pasirinkti tik is VNF ir VNF/ST (patekau i pastaraji), o pasirinkimo VF ne nebuvo. Drauge stojo i Tarptautini Versla Kaune ir pirmu numeriu pasirinko VF.. Kaip suprasti tai? Ar tai tiesiog ryskus nesuspratimas musu pokalbyje? (Drauges konkursinis mazesnis)
ISM priemimas
To Jolcikus: Studiju programas rasite http://www.ism.lt/bs, studiju kainas www.ism.lt/finansavimas Jei esate baigusi lietuvių filologiją, tačiau norite rinktis kitą bakalaurą, galėtumėte rinktis iš visų studijų programų. Jei norėtumėte stoti, reikėtų žiūrėti, kokius egzaminus turite. Rašykite jovsta@ism.lt
ISM priemimas
To Monika: Renkantis pirmu prioritetu ISM studijų programą, reikėtų pasirinkti finansavimo pobūdį vnf/st (vieta su stipendija). Kai bus skelbiami rezultatai, Jūs sužinosite iš karto ar gavote pakvietimą studijuoti su stipendija.
ISM priemimas
To Ieva: Pildant prašymą reikia rinktis vnf/st finansavimo pobūdį. VNF/ST skiriamos nevalstybiniams universitetams, o VF vietos - valstybiniams. Jei pildote pvz., į ISM pirmu prioritetu VNF/ST, antru prioritetu į kitą univerasitetą - VF, pakvietimą gausite į tą vietą, kur pasirinksite primu prioritetu. Žinoma, jei Jūsų balas atitiks reikalavimus. Pakvietimai į vnf/st ir vf vietas vyks tuo pačiu metu. Konkursinė eilė sudaroma ta pati, tad lems tik tai, ką pasirinksi pirmu prioritetu.
ISM priemimas
To Monika: Jei imsite valstybės remiamą paskolą, gavus sąskaitą reikės įmokėti tik dalį sumos. Likusios sumos universitetas lauks, kol gausite paskolą. Įmokėtą sumą vėliau universitetas grąžina. Detaliau jovsta@ism.lt
ISM priemimas
To Rem: Pildant prašymą reikia rinktis vnf/st finansavimo pobūdį. VNF/ST skiriamos nevalstybiniams universitetams, o VF vietos - valstybiniams. Jei pildote pvz., į ISM pirmu prioritetu VNF/ST, antru prioritetu į kitą universitetą - VF, pakvietimą gausite į tą vietą, kur pasirinksite primu prioritetu. Žinoma, jei Jūsų balas atitiks reikalavimus. Pakvietimai į vnf/st ir vf vietas vyks tuo pačiu metu. Konkursinė eilė sudaroma ta pati, tad lems tik tai, ką pasirinksi pirmu prioritetu. Jei Jūsų draugė turėjo galimybę pasirinkti VF, vadinasi ji stojo į valstybinį universitetą. Parašykite jovsta@ism.lt
Stela
Ar nors i viena specialybe stojant nereikia matematikos valstybinio?
ISM priėmimas
Laba diena, Stela, visose specialybėse skaičiuojamas matematikos egzaminas ir jo koeficientas yra didžiausias t.y. 0,4, tačiau nelaikius egzamino galime imti metinį pažymį, tiesiog tada reikėtų stipriai pasistengti su kitais egzaminais, kad jūsų konkursinis balas atitiktų mūsų minimalų praeinamumo balą - 12 ir yra gana maža tikimybė patekti į finansuojamą vietą, nes kaip ir minėjome matematikos egzaminas turi labai didelę įtaką.
Žygimantas
norejau paklaust apie metini pazymi, tarkim man i stojant reikia tik metinio, bet to dalyko as laikau egzamina, ir islaikau gerai, tai ka reiktu rasyt metini pazymi, ar egzamino rezultata?
Justė
Sveiki, pasikeitus geriausiųjų eilei 2013, jeigu aš nelaikysiu istorijos egzamino, tačiau turėsiu metinį pažymį, o mano konkursinis balas bus apie 17, ar man įmanoma įstoti į VNF/ST?
Tad
Sveiki, norejau paklausti, koks minimalus stojimo balas i finansai ir apskaita bakalauro studijas 2013 metais?

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]