DEV

psichologija...

indre
Jei nori buti psichologu 6 metus, tai yra 4 bakalauras, 2 magistras. Jei nori psichoterapeutu dar ieina podiplomines studijos kurios, man atrodo, trunka 2-4 metus
Jolita
Sveiki ar imanoma butu istoti jei man jau 23metai , esu tvarkingai baigus 12 klasiu ir laikius tik lietuviu , istorijos ir biologijos egzaminus ?
JUOZAS
Vaida rašė: Bet i mano klausima kazin ar kas nors gali atsakyti...
http://www.psichologas.info/psichoterapija/galvojantiems-apie-psichologo-profesija/
žygis
Matau, kad visur rašot, jog reikia istorijos egzamino, bet ar jis butinas? Gali vietoj jo buti biologijos egzaminas?
Egle
Sveiki, turiu VU ekonomikos bakalaura. labai domina studijos pschologija. Su kuo galeciau gyvai pasikonsultuoti apie ivairias galimybes stojimo?
Liveta
Sveiki. Norint stoti į VU ir studijuoti psihologiją, kokių egzaminų reikia ir kokio lygio A ar B dalykus reikia pasirinkti einant i 11klasę. Ačiū už atsakymą.
Teresa
O stojant į psichologiją užtenka tik vienos užsienio kalbos ar būtinai reikia dviejų?
Ieva900
Sveiki, norėčiau paklausti ar įmanoma įstoti į kurį nors universitetą šios specialybės turint biologijos B lygi, nes pasiskaičius daugumos komentarus kad ir be jos galima įstoti nors turiu pasirinkus istorijos A lygį ir laikysiu egzaminą. Daug kur reikalavimuose rašo jog stojant reikalinga biologija kaip antras dalykas dėl to ir neramina ar pavyktu įstoti ? Ačiū tiems, kurie atsakys :)
Studentė
Pati studijuoju VU psichologiją. Nedarykit mano klaidos, ir nestokit čia, jei tvirtai nežinot ar tai jūsų specialybė. Dėl įstojimo: taip, įstoti nelengva. Reikia biologijos, matematikos, lietuvių kalbos ir užsienio kalbos egzaminų. Matematika sudaro 0,4 viso stojimo balo (!) mano pačios stojimo balas buvo virš 7 ( prastai sekėsi matematikos egzaminas), studijuoju vf vietoje. Vnf yra vos keli studentai, kiek žinau jų stojimo balas taip pat buvo ~7. mokykloje mokiausi tikrai gerai. Bet čia man per sunku. Neapsigaukite. Gerai išstudijuokite studijų programas prieš kažką rinkdamiesi.
Ieva900
Taip, kad įstoti nelengva tai tikrai suprantu, bet dėl šios specialybės esu visiškai užtikrinta tik vat ramybės neduoda ar be biologijos egzamino yra galimybė įstoti, nes visur kur skaitau rašo, kad biologijos egzamino reikia. Na dėl sunkumo aišku pastangų reikia taip pat turiu galimybe studijuoti užsienyje, bet nenoriu atmesti galimybės ir Lietuvoje, nes išvažiuot ne taip ir norisi.
Studentė
Be biologijos egzamino įstoti į Vf bus sudėtinga ( tiesa, LSMU lengviau (bent praėjusiasi metais)) Verta bandyti laikyti egzaminą ir iš B lygio (praėjusiais metais draugė laikė ir visai puikiai pavyko). Sunku bus įstoti tik dėl to, kad bus mažesnis stojimo balas (be egzamimo), tačiau stoti galima. Negalima stoti tik nelaikius matematikos egzamino. Aš, kai stojau, ramino, kad matematikos bus minimaliai. Melas :D! Baigiasi matematika, prasideda laborai ( kuriuose taip pat reikalingos matematinės žinios). Apibendrinant, įmanoma įstoti ir be biologijos egzamino, jei puikiai išlaikysi matematiką, užsienio kalbą ir literatūrą. LSMU priima lengviau nei VU ( apie kitus uni nežinau).
Studentė
Žinau, kad renkantis specialybę kyla labai daug klausimų, į kuriuos nevisad rasite atsakymus. Tai pabandysiu papasakoti apie studijas VU (psichologijos). Esu pirmakursė. Jau antrame semestre (nors norėjau mesti po pirmos sesijos, bet...). Taigi, daugiau challenge keliančios paskaitos yra matematika ir psichologijos įvadas. Taip pat tiems, kas nedraugaujat su biologija, bus sunki neurofiziologija ( neuroanatomija atrodo sunki, bet egzas pakankamai lengvas). Su anglų k. spaudžia, daug atsiskaitymų semestro eigoje + egzas (tiesa, pirmame semestre egzo nebus). Pirmam semestre reikėjo parašyti kelis rašto darbus, kurie vėliau prisideda prie galutinio įvertinimo. Reikės tikrai daug skaityti jei norėsit gauti gerus įvertinimus. Turime vadovėlį virš 1000psl ir dar daug kitų. Yra dėstytojų, kurie susireikšminę (pabrėžia, kad studijuojame VU, o ne kitiose uni, kas atrodo juokingai ir graudžiai, nes VU galbūt turi vardą Lt, bet tikrai ne užsienyje). Tačiau ne visi tokie. Dauguma turi neblogą humoro jausmą ir yra nusiteikę padėti bei operatyviai atsako į klausimus net el. paštu. Taip pat yra labai daug įdomių BUS pasirinkimų.
Renalda
Sveiki. Norėčiau kokius reikia laikyti egzaminus norint stotį į Klaipėdos universitetą. Taip pat kokius nuomonės apie šį universitetą.
Vaida
Sveiki, norejau paklausti ar būtų galimybė įstoti mokytis psichologija jei turiu tik lietuvių, istorijos ir anglu egzaminus?
Psichologija
Stojant į psichologiją valstybės finansuojamoje vietoje reikia matematikos (0,4kof.), biologijos (0,2). lietuvių k. (0,2) ir anglų k. (0,2) egzaminų (nesvarbu kokiame universitete). Kiek žinau, be matematikos negalima pretenduoti net į vnf vietą, nes jos koeficientas 0,4.
Silvija
Sveiki, kokių egzaminų reikia tam jog galečiau tapti psichologe ar darželio aukletoja?
Karina
Norėjau paklausti, ar galima įstoti į psichologijos studijas ne laikant istorijos egzamino, ir net jos nesirinkti 11 klasėj?
Emanuel
Sveiki kokias pamokas reikia rinktis, norint įstoti į psihologiją?
Emanuel
Sveiki, kokias pamokas reikia pasirinkt norint tapti psichologu? Ness šiuo metu esu dešimtokė ir nežinau kokių pamokų reiks šiai profesijai
Pamokos
Emanuel rašė: Sveiki, kokias pamokas reikia pasirinkt norint tapti psichologu? Ness šiuo metu esu dešimtokė ir nežinau kokių pamokų reiks šiai profesijai
Biologijos, matematikos, anglų k. ir lietuvių k. A lygiu.

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]