DEV

psichologija...

juste
o ka reiskia VDU ?
juste
as mokausi vidutiniskai kokios mano galymybes istoti ?ar dideles? irkokie vilniuje geriausi kur galma mokytis psichologijos istaigos??
justuke
as mokausi vidutiniskai kokios mano galymybes istoti ??
be to noriu dirbti su psichologija ir medecina na pvz dirbt psichiatrinese ligoninese su sunkiais ligoniais ar man reiketu kokiu nors papildomu dalyku ??? ir pas mus mokykloje galma imti psichologijos pamokas ar jos man butu i nauda stojant?
Gintaras
Sveiki,as labai susidomejau psichologija,bet man labai nesiseka matematika,o siaip viskas normaliai,tad norejau paklausti ar turiu daug sansu ar visai is manes nieko gero sioje srityje negaletu buti,ir jeigu visdelto man pavyktu istoti kiek metu reiketu mokytis.Is anksto aciu.
Gintaras
Sveiki,as labai domiuosi psichologija,bet man labai nesiseka matematika tad norejau paklausti ar as turiu sansu ir jeigu istociau tai kiek metu man reiketu mokytis sioje srityje.Aciu.
IEVA
kaip suprast tuos testus? "lietuvių testo"
justytee
VDU reiskia Vytauto Didziojo universitetas, jeigu ka :D
Na, jeigu nori buti tik psichologo asistente/as, tai uzteks ir bakalauro... o jeigu nori dirbti praktini psichologo darba butinas magistras. Taip iseina, kad maziausiai mokytis reikes 6 metus (bakalauras + magistras).
Be matematikos egzo bus laaabai sunku. Ypac VU, nes ten, kiek zinau, yra aukstoji matematika ir statistika.
Christina
O jeigu stoju ne i VU psichologija, o pvz i VDU psichologija su matematikos mokykliniu egzaminu? Kokie mano sansai ir ar lb sunku butu mokytis turint tik tokias matkes zinias VDU?
psich...
As zadu imt a lygiu: matematika, Istorija, Lietuviu, Anglu.
Kol kas su istorija ne kaip sekasi bendrauti... ar daug sansu kad istosiu i VU?
Pas mus mokykloj nera psichologo, o labai noreciau pabendrauti vien tam, kad suzinociau apie psichologija daugiau, gal kas noretu susirasyt ir placiau pakalbeti?
WIRGINIJA
SWEIKI.KOKS MAZDAUG PSICHOLOGO ATLYGINIMAS?
wirginija
pasakykite kokius reik valstybinius ir kokius mokyklinius egzus reikia laikyti?
dfhhmhnv
cgvnvbcn
Vilma
Skaitau ir baisiuosi jūsų erezijom.Nesupykit, bet pabandysiu įnešti šiokio tokio aiškumo.

Visų pirma, psichologiją galima studijuoti penkiuose Lietuvos universitetuose: VU,VDU,VPU,MRU ir KU.

O antra, kam nagrinėti atskirus universitetų reikalavimus, jeigu šiemet visus juos žada suvienodinti? O dėl istorijos, tai be jos tikrai įmanoma įstoti, tik pavieniai universitetai jos prašo kaip egzamino (galbūt klystu, bet atrodo, tik VDU), kiti prašo tik kaip metinio dalyko.

Beje, kada pasirodys naujas "Kur stoti"? Nes jau pradeda atrodyti, kad šiemet jo nesulauksim.

Svecias
Skaiciau, kad nuo 2011 metu stojant i VU psichologija vietoj anglu brandos egzamino reikes biologijos. O gal jau visur taip bus ir ar tikrai?
Vilma
Girdėjau, jog KU buvo siūlyta vietoj matematikos egzaminą pakeisti į biologijos, bet tam nebuvo pritarta.

Užsienyje stojant į klinikinę psichologiją reikia biologijos egzamino, bet nereikia matematikos.

O dėl VU gandų nieko nesu girdėjusi.Pabandyk parašyti į patį VU ir paklausti, jie tau geriausiai atsakys.
Sandra
Laba diena, norėjau paklausti kokie egzaminai reikalingi stojant į psichologiją? kokie turetų būti egzaminų rezultatai? Ačiū
nikole
labas vakaras. gal kas galit kokius A lygiu dalykus rinktis kad psichologija VU studijuoti?
Vilma
Stojant į psichologiją VU,MRU,KU reikia:

Matematikos VBE (!)
Lietuvių k. VBE
Užsienio k. VBE
Gali jaustis tvirčiau išlaikiusi visus egzus virš 80%
Labai svarbus ir istorijos metinis pažymys.
Stojant į VDU reikia ir istorijos egzamino.

A lygiu reikėtų rinktis:
Matematiką
Lietuvių k.
Anglų k.
Istoriją
Taip pat siūlyčiau pasiimti ir biologiją bent jau B lygiu, nes studijuojant bus šiek tiek biologinių dalykų, tad jei turėsi pagrindus, bus lengviau.

Christina
Ar tikrai psichologijoje lb reikalinga matke? Ta prasme, neimanoma issiversti su matkes mokykliniu egzu? Ir kaip del anglu......kam apskritai reikalinga ji psichologijai??
Greta
Ne nu, žmonės! Psichologijai matematika yra b ū t i n a. Išlaikius tik mokyklinį egzaminą, įstojimo šansai žiauriai sumažėja. Ir šiao tai yra psichologijos pagrindas- be loginio mąstymo tu ten tuščia vieta. O anglų reikalinga,kaip ir daugumoje specialybių, praktikoje. Nes reikės knygas skaityt anglų kalba.

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]